BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

BAŞTA 650 DEN FAZLA AĞIR HASTA MAHPUS OLMAK ÜZERE TÜM SİYASİ MAHPUSLARI SERBEST BIRAKILMALIDIR.

Ülke cezaevlerinde 650’den fazla ağır hasta mahpus var. Bizler aşağıda imzası olan Emek ve Demokrasi güçleri olarak bu ağır hastalığı olan insanların tahliyesini; binlerce hasta mahpusun da tedavilerinin yapılmalı ve Aysel Tuğluk şahsında başlanarak hepsi özgür olmalı. Sadece hastalığı da değil, özgür olabilmesi için. Adil yargılanma ilkeleri açısından da demokrasi açısından da ifade özgürlüğü açısından da önemlidir.

Demokrasi, Dünya İnsan Hakları Konferansı Viyana Bildirisi’nin 8. maddesine göre, “halkın kendi siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel sistemlerini belirlemek için, iradesinin özgürce ifade edilmesine ve kendi yaşamlarının tüm yönlerine tam katılımına dayanır.”

Düşünce suçu, fikir suçu diye bir şey kabul edilemez. İnsanlar rejim muhalifi olabilir. Bu onların insan hakkıdır. Demokrasiler de ancak buna olanak sağladığı oranda demokrasi olarak nitelenebilir. Demokrasi demek çoğulculuk demektir. Dilde, dinde, felsefi inançta, siyasal düşüncede ve örgütlenmede çoğulculuk demektir.

 Kobani davası sanıklarının tümünün özgür kalması gerek. Gültan Kışanak , Figen Yüksekdağ ,Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala   , Selçuk Kozağaçlı , ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları , Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazeteci olmak üzere bütün siyasi mahpuslar serbest bırakılmalıdır.

200 günü aşkın süredir ölüm orucunu sürdüren Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım ne diyor, ne istiyor, ne durumdalar, duyulsun istiyoruz.

Öncelikle cezaevinde bulunan ağır hasta, sonra hasta olan mahpuslar salt sağlık hakları, yaşam haklarına saygının gereği olarak serbest bırakılmaları elzemdir.

Herkes için adil yargılanma ilkelerine uygun muamele beklentisi karşılanmalı, hiç kimse siyasal düşünceleri nedeniyle özgürlüğünden yoksun bırakılmamalı, hapsedilmemeli. Ağır hasta mahpuslara özgürlük diye haykırıyoruz ve diyoruz ki Siyasal düşünceleri nedeniyle insanların hapsedilmelerine, yargılanmalarına, cezalandırılmalarına son.

İçerideki tüm siyasi mahpusların serbest ve özgür bırakılmalıdır.

                             DERSİM BAROSU YÖNETİM KURULU