Hızlı Erişim

Menü

BASINA VE KAMUOYUNA

12.12.2016
958

Basına ve Kamuoyuna

 

10 Aralık 2016 günü İstanbul’da yapılan bombalı saldırı sonucu 38 kişi yaşamını yitirmiş ve 155 kişi yaralanmıştır. Yaşam hakkına, toplumsal güven ve huzura yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırının tam da Dünya İnsan Hakları gününde yani insan hakları için anlamlı bir günde yapılmış olması ayrıca tüm ülkenin huzuruna tehdit mesajı niteliği taşımaktadır. Bugün toplumsal ve siyasal anlamda yaşanan sorunların çözümsüzlüğünün temel nedeni devam eden şiddet sarmalıdır. Günlük yaşamı, hayatın normalini ve hatta siyaset dilini esir alan şiddet ile hiçbir sorunun çözülemeyeceği, devam eden şiddetin sorunları daha da derinleştirdiği açıktır.

Bu nedenle her koşulda ve kimden gelirse gelsin şiddete karşı yaşam hakkını savunmada ısrarımızı bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyururuz. 11.12.2016

 

 

ADIYAMAN BAROSU           AĞRI BAROSU                  BATMAN BAROSU

 

BİNGÖL BAROSU               BİTLİS BAROSU               DERSİM BAROSU

 

DİYARBAKIR BAROSU         HAKKÂRİ BAROSU             KARS-ARDAHAN

                                                                              BÖLGE BAROSU

(Dönem Sözcüsü)

 

MARDİN BAROSU                 MUŞ BAROSU                   SİİRT BAROSU

 

ŞIRNAK BAROSU                  URFA BAROSU                 VAN BAROSU