TASLAK FAALİYET RAPORU

 

 

TASLAK

 

          Tunceli Barosu 2018 -2019-2020 Yılları Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

 

Baromuzun 08.10.2018- 31.12.2018 – 01.01.2019- 31.12.2019-01.01.2020-03.09.2020 tarihleri arasındaki faaliyet raporu aşağıda bildirilmiştir.

07.10.2018 tarihinde 10. Olağan Genel Kurullu gerçekleştirilmiş, Baromuz yeni yönetimle görevine başlamıştır.

 

2019 YILI

                                     

Yeni yapılacak olan Adliye binasında Baromuza yer tahsisi için görüşmeler yapıldı

Ovacık Bilgeç Köyü'nde 15/07/2019 tarihinde meydana gelen patlamada Ayaz Güloğlu (8) ile kardeşi Nupelda Güloğlu (4) vefat etmiştir.

İnsanlığa karşı yaşanan ve yaşam hakkımızı yok eden ve İki canımızın ölümüne sebep olanları  Baro Yönetim Kurulu OLARAK KINIYORUZ..

Tüm insanlığın ve Güloğlu ailemizin başı sağ olsun...

“Tarihi Yaşatalım, İnsanlığı Yaşatalım, Hasankeyf’i Yaşatalım. Henüz geç değil, Hasankeyf kurtarılabilir ve yaşatılabilir.” bütün yetkililere buradan, bu kadim topraklardan, çağrıda bulunuyor, insanlığın geçmişi ve hafızası olan Hasankeyf ve Dicle vadisinin kurtarılması için harekete geçmelerini bekliyoruz.

Olayın olduğu günden itibaren yaptığımız çabalara arkadaşlarımızla dost kurumlarımızla devam edip bu olayın aile ve kurumlarla birlikte devamlılığında yer almaya devam edeceğiz.

28 Temmuz 2019 tarihinde 19. Munzur Festivali Baro Başkanımız Av. Kenan ÇETİN tertip komitesinde yer almış, 19. Munzur Festivali kapsamında "Hukuk, insan hakları ve Dersim" konulu panele  Baro Başkanımız Av. Kenan ÇETİN’in moderatörlüğünde Avukat Eren Keskin, Avukat Gülseren Yoleri, Avukat Meral Hanbayat ve Yazar Cafer Demir konuşmacı olarak katıldı.

HDP eski Eşbaşkanı, Diyarbakır Barosu Üyesi Av. Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı dosyada tahliyesine karar verilmesinden sonra, kesinleşen cezası sonrası mahsup işlemlerinin yapılması ile tahliyesinin beklendiği gün, yargılaşan siyasetin son hamlesi ile tahliyesine karar verilen dosyada yer alan suçlamalar tekrardan hukuksuzca gerekçe gösterilerek tutuklanmasına karar verilmiştir.  Verilen karar, artık siyasallaşan yargıdan öte, yargılaşan, emir veren siyasi düşüncenin tezahürüdür. Bu durum siyasetin hukuku yok etmesidir, siyasetin longa manus’udur. 

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında Ceza hukukunun en temel ilkeleri ihlal edilerek verilen tutuklama kararından derhal dönülmelidir. Bu, yok edilmek istenen bağımsız yargının tesisi için atılacak etkili ilk adım olacaktır.             

Bu nedenle İlimiz sınırları dahilinde gerekli yerlere durumun açık bir şekilde izahı yapılarak Baromuz Adli Yardım Bürosu’na bağış yapmaları noktasında yazı yazılmıştır.  

2020 YILI

 

 

Bilgilerinize arz olunur.  

Saygılarımla.                                                             

 

                                                                          TUNCELİ BAROSU  YÖNETİM KURULU