YEREL YÖNETİMLER HALKINDIR, KARS’A DOKUNMA

YEREL YÖNETİMLER HALKINDIR, KARS’A DOKUNMA

Korona virüs salgınında bütün dünyada yerel yönetimlerin ne denli önemli rol oynadığı ortadayken iktidar, başarılı ve etkin dayanışma kampanyalarıyla öne çıkan belediyeleri bir bir hedef alıyor. İktidarın benzer tehditleriyle karşı karşıya kalan  İstanbul, Adana ve Mersin belediyelerinden sonra şimdi de Kars Belediyesi manipülatif ve kasıtlı haberlerle topun ağzına konuldu. Kars Belediyesi ve Eş Başkanları Ayhan Bilgen ile Şevin Alaca sistematik bir saldırı altında.

Kars, Kürt, Türk, Terekeme, Laz, Azeri, Yerli, Malakan gibi pek çok halkın beraber yaşadığı bir kent. 31 Mart 2019’da Kars Belediye Başkanlığını Halkların Demokratik Partisi ( HDP)  400 Milyon TL borç ile devraldı. Belediye meclisi HDP, AKP, MHP, CHP ve DSP’li üyelerden oluşuyor.

Korona virüs salgını başlayınca Kars’ta yerel yönetim, etkili bir dayanışma kampanyasını devreye soktu. Bu da Belediyenin iktidar tarafından hedef alınması sonucunu doğurdu.

İktidar bir çok belediyeye hukuksuz biçimde kayyım atayarak, kayyımı bir yönetme biçimi haline getirdi. Kayyım, halkın seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesidir. Hedeflenen, yerel yönetimleri salgınla mücadele sürecinde etkisiz kılmak ve kayyım atamalarını halkın seçtiği yerel yönetimler için tehdit haline getirmektir.

Kars Belediyesine karşı yapılan algı operasyonlarının da kayyım atamak gibi tehlikeli bir sonuca doğru adım adım ilerlediği endişesini taşıyoruz.

Kars Belediyesini hedef alan saldırı karşısında tutum almamak, yerel yönetimlere yönelik saldırıların büyümesine ve yaygınlaşmasına, halk iradesinin çiğnenmesine yol açacak.

Demokrasiden yana herkesi Kars belediyesine yönelik saldırılara karşı tutum almaya ve sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

DERSİM BAROSU YÖNETİM KURULU