BASIN AÇIKLAMASI

 

ENGİN EROĞLU ARAMASINA KATKI SUNAN HER CANIN VE KURUMUN CABASI ÖNEMLİ VE DEĞERLİDİR.

 

Ovacık ilçesi Yaylagünü Köyüne kayıtlı Engin EROĞLU 15/06/2019 tarihinde saat 11-12 sularından itibaren kayıp.

 

İl Barosu olarak bugün birkaç arkadaşımızla pazar günü valilik ve il afet ile görüşmelerimizi yaptıktan sonra aynı gün aile yakınları ile telefon görüşmemizi yapıp pazartesi günü gönüllü arama gruplarıyla ve İl Afet Müdürü ve çalışanlarıyla Munzur kenarında olay yerinde bir araya geldik.

 

Tanıyan tanımayan herkesin harika övgülerle bahsettiği güzel insan Engin EROĞLU’nu arama faaliyetini yürüten kurum temsilcileri ve gönüllülerle birlikte kısa bir değerlendirmeden sonra hukuki durumu ve olayı daha iyi anlayabilmek için Başta Başsavcımız ve resmi makamlara ovacık ilçemizin her Cumhuriyet Savcısızlarıyla heyetle ziyaret ettik ve önemle ailenin çocuklarının bulunmasını haklı olarak çok istediklerini ancak bir cana daha zarar gelmesini istemediklerini AFAD, UMKE ve Komşu illerde Elazığ ve Diyarbakır’dan gelen diğer kurumların çabasını ailenin gördüğünü özellikle gönüllü insanların çabasını önemsediklerini ancak daha profesyonel ekiplerle özellikle olay yerinden il merkezine kadar 45 km mesafenin sık sık kontrolünü hem de girdaplı, birikintisi ağaç dallarının kaya kenarında su içindeki yerlerini etraflı olarak incelenmesini talep ettiklerini gördük.

 

Ailenin o gün Enginle birlikte olan Köpeklerinin Olayın görüntüsünün yayınlandığı ve cep telefonu Şapkasının bulunduğu yere birden fazla girip karşıya geçmesi dikkatleri o bölgeye çekmeye devam ediyor. Suyun yer yer bulanık olması bu yılki yağışın yoğunluğu ve su debi durumu dezavantajlar olarak görünüyor.

 

Baro olarak çaba harcayan resmi kurum ve STO, SP ve yerel yönetimlerin ve diğer kurumlarda gönüllü katılımların arttırılması, süreklileştirilmesi ve koordinasyonun sonuç alıcı bir çabaya dönüşmesini ailemizle halkımızla birlikte bizlerde istemekteyiz.

 

 Olayın olduğu günden itibaren yaptığımız çabalara arkadaşlarımızla dost kurumlarımızla devam edip bu olayın aile ve kurumlarla birlikte devamlılığında yer almaya devam edeceğiz.

 

TUNCELİ BAROSU YÖNETİM KURULU