DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGE BARO BAŞKANLARI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 26.03.2017| Okunma Sayısı: 569

26/03/2017 günü Adıyaman Barosu ev sahipliğinde yapılan toplantı neticesinde Bölge Baroları olarak; Türkiye Cumhuriyetinin yönetim sisteminde değişiklik getirecek çok önemli Anayasa değişikliği Referandumuna OHAL sürecinde gidiliyor olmasını, Siyasetçilerin kullandıkları dil konusunda yeterli özeni göstermedikleri, kutuplaştırıcı siyaset dilini halen kullanmaya devam ediyor olmalarını doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz.

Bölge Baroları olarak daha önceki basın açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere Ülkenin biran önce normalleşme sürecine geçmesi ve bu doğrultuda gerekli adımların bir an önce atılması beklentimiz atıl kalmıştır. Ayrıca bu süreçte hukukiliği tartışmalı olan kamuda açığa alınma ve ihraç edilen memurlar için hızlı bir gözden geçirme ve suçsuz olanların görevlerine iadesi sağlanmalıdır.

Referandum sürecinde vatandaşların iradelerini sandığa özgürce yansıtmasını sağlamak için gerekli tedbirler alınmalıdır. Demokratik bir seçim ortamının sağlanması konusunda Barolar olarak gerekli hassasiyeti göstereceğimizi bilinmesini istiyoruz.

Ayrıca Mayıs ayında yapılacak Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulunda Bölge Baroları olarak ortak hareket etme kararı aldığımızı kamuoyuna saygıyla paylaşırız.

Adıyaman Barosu       Ağrı Barosu                             Batman Barosu

Bingöl Barosu             Diyarbakır Barosu                   Tunceli Barosu