DERSİM'DE TAHİR ELÇİ BARIŞ ORMANI
Tarih: 13.04.2016| Okunma Sayısı: 957

Dersim’de Tahir Elçi Barış Ormanı

Dersim’de 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Diyarbakır’da uğradığı silahı saldırıda hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için Barış Ormanı oluşturuldu.

Dersim Barosu, 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla Diyarbakır Baro Başkanı iken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi için Munzur Çayı kıyısında Barış Ormanı oluşturdu. Ormana, Baro Başkan Vekili Özgür Ulaş Kaplan, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Hüseyin Tunç, İbrahim Kasun, avukatlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından 120 adet çam fidanı dikildi.

Oluşturulan ormana ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dersim Barosu Başkan Vekili  Avukat Özgür Ulaş Kaplan,  “5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle bir barış ormanı oluşturuyoruz. Siyasete şiddetin, silahların, ölümlerin egemen olduğu bu coğrafyada tıpkı Tahir Elçi gibi katkı sunmak amacıyla bu ormanı oluşturuyoruz” dedi.

Şiddet ve çatışmalar karşısında herkesin barışı haykırması gerektiğini dile getiren Kaplan, “Bizler artık ölüm ve çatışma istemiyoruz. Yıllarca bunun büyük acılarını çektik. Köylerimiz boşaltıldı, hak ihlalleri, faili meçhuller yaşandı. Çözüm sürecinde ölümler son bulmuştu. Ölümlerin çözüm olmayacağı 40 yıllık çatışmalı süreçte anlaşılmıştır. Onun için artık savaş ve şiddetten vazgeçilerek sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini belirtiliyoruz” diye konuştu.

Tahir Elçi’nin katillerinin henüz bulunup yargı önüne çıkarılmadığını ifade eden Tunceli Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, bu konuda ciddi bir adım da atılmadığını söyledi.

Tunç, çatışmalı ortamdan barış sürecine geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Açıklamaların ardından katılımcılar Tahir Elçi Barış Ormanı’na 120 adet çam fidanı dikti.

<<<Şubat 2019><<
Şubat 2019