BÖLGE BAROLARINDAN CİZRE VE SİLOPİ AÇIKLAMASI
Tarih: 27.12.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 892

BÖLGE BAROLARINDAN CİZRE VE SİLOPİ AÇIKLAMASI

Bölge baro başkanları Şırnak'ta biraraya gelerek bir basın açıklaması yaptılar.

Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasaklarına ilişkin bölge barolarının izlenimleri kamuoyu ile paylaşan Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Savaş Tanış, 100 meslektaşlarının Cizre ve Silopi'de mahsur kaldığını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu'daki barolar, Cizre ve Silopi'deki sokağa çıkma yasaklarına ve yaşanan gelişmelere ilişkin incelemelerde bulunmak için geldikleri Şırnak'ta basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Savaş Tanış, izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı. Tanış, iki gündür incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Bugün toplantıya ev sahipliği yapan baromuzun yani Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ile Cizre ve Silopi'deki 100 meslektaşımız sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçelerde mahsur kalmış. Bunun burukluğunu yaşıyoruz" dedi.
Doğu ve Güneydoğu bölge baroları olarak uyarıda bulunduklarını belirten Tanış, şunları kaydetti:

"Özellikler sivil alanlarda devam eden çatışmalar biran önce bitirilmeli ve ağır insan hakları ihalelerine zemin hazırlayan tüm çalışma ve operasyonlar sonlandırılmalıdır. Ağır insan hakları, ihalelerine sebebiyet veren sokağa çıkma yasakları bir an önce kaldırılmalıdır.

<<<Mayıs 2018><<
Mayıs 2018