DERSİM'DE TAHİR ELÇİ ANMASI
Tarih: 10.12.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2660

Dersim’de Tahir Elçi anması!

Dersim’de Tahir Elçi anması!
Dersim’de, Diyarbakır’da katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi için anma gerçekleştirildi.

Dersim Halk Meclisi Seyit Rıza Meydanı’nda, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi için anma gerçekleştirdi.

Dersim Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Baro Başkan Vekili Özgür Ulaş Kaplan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı anmada serbest kürsü de kuruldu.

Anmada konuşan Dersim Barosu Başkan Vekili Avukat Özgür Ulaş Kaplan, Tahir Elçi’nin önemli bir insan hakları savunucusu olduğunu belirterek, bugüne kadar baktığı önemli davalardan örnekler verdi.

elci_ic.jpgKatıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle Elçi’nin linç kampanyasına uğradığını belirten Kaplan, “Tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken bu konuşma nedeniyle bilinçli şekilde katledilmesinin zemini hazırlandı. Hakkında dava açılarak hapsi istendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava tamamen siyasi amaçla açılmıştı. Gözaltına alınması, İstanbul’a götürülmesi ve tutuklanma talebinde bulunulmasının hukukla bağdaşır bir yanı yoktu” dedi.

Basında yer alan görüntülerden olay hakkında bilgi sahibi olduklarını kaydeden Avukat Özgür Ulaş Kaplan, “Basının çekmiş olduğu görüntüler olmasaydı bu olay hemen kapatılacaktı. Ancak halen kapatılmak isteniyor. O görüntüler sayesinde olayı biraz daha net görmeye başladık. Mevcut görüntüler içinde Tahir Elçi’nin hayatta olduğu ve öldürüldükten sonraki anlar var. Orada ateş eden dört polis var. Tahir Elçi’nin onların ateşiyle öldürülme ihtimali oldukça yüksek. Çünkü görüntülerde kaçan örgüt mensuplarının ateş etmediği görülüyor. Normalde ateş eden polisler hakkında gözaltı işlemi yapılması gerekiyor. Ancak bu yapılmadı. O polislerin tanık olarak ifadelerine başvuruldu sadece. Soruşturma hukuka uygun yürütülmüyor. Yine olay yeri incelemesinin, delillerin sağlıklı şekilde yapılmaması bu olayın karartılabileceği şüphesi uyandırıyor. Devletin geçmişte benzer konulardaki pratiği de bu şüpheyi arttırıyor. Bizler bu olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması konusunda, barolar, hukuk kurumları olarak aktif şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Anmada konuşan Dersim Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul da Türkiye’de barışı ve düşünce özgürlüğünü savunanların hep zulüm, katliam, işkence ve katliamla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Katılımcıların, Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin görüşlerini dile getirdiği anma sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. FATMA KALSEN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.