DERSİM BAROSU'NDAN BOYKOT
Tarih: 21.10.2015| Okunma Sayısı: 720

Dersim Barosu’ndan boykot

Dersim Barosu tarafından yapılan açıklamada, Ankara’da yaşanan saldırı nedeniyle iki gün boyunca duruşma boykotu gerçekleştirileceği bildirildi.

Dersim Barosu yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10 Ekim günü Ankara’da demokratik kitle örgütlerinin organize ettiği Barış Mitingine yapılan saldırı sonucu 100’ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği belirtilerek, “Yaşanan katliamı ve katilleri lanetliyor ve sorumluluğu olanları kınıyoruz.  İŞİD türünden bazı oluşumların isimleri verilerek yaşanan katliamdan kaynaklanan sorumluluğun örtbas edilmesi mümkün değildir. Olay tüm karanlık yönleri ile aydınlığa kavuşturulmalıdır. Bu kapsamda, yaşanan katliam sonrası konfederasyon ve meslek örgütlerinin aldığı 2 günlük grev kararına destek olmak amacıyla Dersim Barosu olarak iki gün duruşmaları boykot kararı almış bulunmaktayız. Bu kapsamda iki gün Dersim genelinde, avukatlar duruşmalara girmeyecektir” denildi.

<<<Ağustos 2018><<
Ağustos 2018