ÇHD'den Baromuz Avukatının Gözaltına Alınmasına Tepki
Tarih: 13.11.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 2165

Demokratik Haklar Federasyonuna Yönelik Baskılara Son Verilmeli, Üyemiz Av. Uğur Yeşiltepe Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

13.11.2012 günü, sabah erken saatlerde Dersim, Ankara, İzmir, İstanbul, Çukurova, Antalya, Çanakkale ve Isparta’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında DHF üyeleri ve Halkın Günlüğü Gazetesi çalışanlarının da bulunduğu 57 kişi gözaltına alınmıştır. Operasyonların MKP örgütüne yönelik olduğu belirtilmektedir. Gözaltına alınanlar arasında şubemiz üyesi Av. Uğur Yeşiltepe de bulunmaktadır.

Birçok şehirde düzenlenen operasyonlarda insanlar, sabaha karşı evleri basılarak, kurumları talan edilerek gözaltına alınmışlardır. Bu operasyonlar siyasal iktidarın, politikalarını hayata geçirirken hiçbir muhalefete tahammül edemediğinin göstergesidir. Emperyalizmin Suriye politikalarını daha rahat hayata geçirebilmenin ve sömürü ve zulüm düzenini sürdürebilmenin tek yolu halkı sindirmektir.

Tüm bu baskılar ve gözaltılar demokratik mücadelenin önünü kesemeyecektir. Meslektaşımız ve üyemiz Av. Uğur Yeşiltepe, her zaman devrimcilerin yanında ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olduğu için, mesleğini halkının yanında ve yararına sürdürdüğü için gözaltına alınmıştır.

Hukuka aykırı yakalama ve gözaltılara maruz bırakılanlar ve üyemiz Avukat Uğur Yeşiltepe derhal serbest bırakılmalıdır. Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi olarak meslektaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla.14.11.2012

ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ