Basına ve Kamuoyuna
Tarih: 18.09.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 2399

19.09.2012 tarihinde Ovacık Cumhuriyet Bassavcısı Murat UZUN’un silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanması, meslektaşlarımızla birlikte yargı camiası mensuplarını derinden üzmüştür. Öncelikle Başsavcımıza acil şifalar diliyoruz.

Bölgemizde özellikle son dönemlerde yoğunlaşan çatışmalar ve eylemler sonucu asker veya örgüt mensubu yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir. Otuz yıla yakın süreden beri otuz bin, kırk binlerle ifade edilen ölümlerin sonunda gelinen süreçte artan bu kayıplar ülke gündeminde neredeyse rutin bir haber olmaktan öteye geçememektedir. Ve bununla birlikte şiddet halen olağan bir yöntem olarak görülmekte ve uygulanmaya devam edilmektedir. Unutulmamalıdır ki; kayıplardan geriye kalan acı ve öfkenin toplumu giderek birbirinden ayrıştırdığı, ötekileştirdiği bir gerçektir. Burada hükümete ve sorumluluk makamında olan kişilere düşen görev sorunların demokratik yöntemlerle çözümü için uygun koşulların sağlanması ve hayata geçirilmesidir.

Öte yandan uzun yıllardan beri şiddet ve çatışmalardan dolayı mağdur olan bölgemizde, halkın, sivil toplum örgütlerinin tüm çağrılarına rağmen şiddetin tekrar ön plana çıkarılması hepimizi kaygılandırmakta, 90’lı yıllarda yaşanan OHAL uygulamalarının tekrar gündeme getirilmesinden endişelendirmektedir. Şiddetin artık bir çözüm olmadığı uygar ülkelerde ve demokratik toplumlarda tartışmasız kabul edilen bir gerçekliktir. Şiddet kim tarafından ve nereden gelirse gelsin kabul edilemez bir yöntemdir. Bu düşünce ve anlayış ile sivil bir kişi olan ve görevine yeni başlayan Başsavcımıza yönelen bu saldırıyı, barış ve huzur özlemi içerisinde bulunan toplumumuzun bu beklentilerine sıkılmış bir kurşun olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırının meşru olan hiçbir amaca hizmet etmeyeceği gibi, bu saldırıdan en çok halkımızın zarar göreceği bilinmelidir. Benzer eylemlerinin bir daha gerçekleşmemesi temennisi ile yapılan saldırıyı kınıyor, ağır yaralı bulunan Başsavcımıza tekrar acil şifalar diliyoruz. Ailesine ve yargı mensuplarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Tunceli Barosu Adına  Baro Başkanı
                                          Av.Fatma KALSEN