TUNCELİ

OcakŞubatMart
ADLİ YIL AÇILIŞ MESAJI
Tarih: 02.09.2012 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1947 | | |

Geçtiğimiz adli yılı, Türkiye’de yargının bağımsız ve tarafsız kalamadığı, savunma mesleğine yönelik hukuksuz uygulamaların ağırlıklı olarak yaşandığı bir yıl olarak geride bırakırken, bundan hareketle yeni adli yılda, hukukun egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin korunarak güvence alındığı, yargının kurucu ve vazgeçilmez unsuru olan savunma mesleğinin evrensel hukuk ölçüleri çerçevesinde özgürce icra edileceği yönünde umutlu olmak zor gibi görünse de, gerek Avukatlık Mesleği ve gerekse de meslek örgütümüz olan Baromuzun varlık nedeni de esasen hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve bu alanda mücadele etmek olduğuna göre bize düşen görev bu alanda mücadele etmeye devam etmektir.

Bu anlayış ve düşünce ile meslektaşlarımızın ve tüm yargı camiasının yeni adli yılını kutlar, tüm yargı mensuplarını adaleti sağlamak için daha fazla çaba harcamaya davet ediyoruz.

TUNCELİ BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

TUNCELİ BAROSU BAŞKANI