Tarih: 15.04.2020| Okunma Sayısı: 138

(Zorunlu Açıklama)

Hozat ilçemizde yaşayan Esma Kılıçaslan’ın Tunceli ilimize gittikten sonra kayıp olması ve Merkez Uzun çayır Baraj gölünde 07/04/2020 de Cesedinin bulunması ve ‘’otopsinin yapılıp yapılmadığı’’vs birçok haber sitesinde aileyi, aile yakınlarını üzen haberler bizleri de kurumsal olarak ve insani olarak üzmüştür. Baro olarak cenaze günü bizi arayan herkese; Ailenin acısını paylaşmak ve yanında bulunmanın önemin altını çizmiş ve Hozat olduğumuzu belirtmiştik. Üzülerek belirtmek isteriz ki Resmi yetkilileri arayıp doğru bilgilere ulaşma çabası içindeyken, Ailemizde baro yetkili komisyonuna Vekalet vermişken bazı haberler gerçek bilgiye dayanmadan asparagas yapıldığını tespit ettik.

Baromuz; Yönetim Kurulu ve komisyonlarımız İlimizdeki yaşanan İnsan hak ihlallerine karşı duyarlı olup yapılması gereken iş ve İşlemler Gülistan DOKU, Engin EROĞLU, Zekiye OĞUZ olaylarında yapıldığı üzere yazılı ve görsel olarak sitemizde paylaşılacaktır.

Özellikle belirtmek isteriz ki bu ve benzeri toplumsal hassasiyeti yüksek olaylarda basının ve kamuoyunun sitemizde yazılı ve görsel açıklamaları dikkate alması önemle rica olunur.

Not: Esma Kılıçaslan olayı ile ilgili Kılıçaslan ailemizin Baro Başkanımızın da içinde olduğu 5 kişilik komisyon ve aile bireyleri ile birlikte işlemler takip edilmektedir. Basına ve kamuoyuna zorunlu bir açıklama olarak bildirilir.

Tunceli Barosu Yönetim Kurulu

<<<Temmuz 2020><<