Tarih: 19.03.2020| Okunma Sayısı: 193

Basına ve Kamuoyuna…

19.03.2020 tarihinde sosyal medyada paylaşılan bir stand-up gösterisinde gösteri yapan Pınar Fidan adlı şahıs, belli bir topluluğu küçük görecek ve halkı kin ve düşmanlığa sürükleyecek söylemlerde bulunmuştur. Tunceli Barosu olarak Pınar Fidan’a sesleniyoruz; katliamın mizahı olmaz! Pınar Fidan isimli şahıs bilerek ve isteyerek belli bir grubu veya topluluğu (Alevileri) hedef göstermiş ve aşağılamıştır. ‘Ya da hepsini bir otele koyup yakabilirsin’ diyerek Aleviler için derin bir yara olan Sivas Katliamı mizaha konu edinmiştir. Herkesin de bildiği üzere birçok sosyal paylaşım sitesinde yayılan bu görüntü milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştır.

19.03.2020 tarihinde yayılan bu stand-up gösterisinde Pınar Fidan’ın söyledikleri mizahın ve ironin sınırlarını aşan söylemlerdir. Alevilerin bu söylemleri mizah olarak kabul etmeyeceğini belirtmek isteriz! Belki, mizaha sınır konulamaz ama özellikle bir katliam üzerinden ırkçı ve mezhepçi bir yaklaşımın ironi olarak sunulması ve görülmesi kabul edilemez. Bu tür davranışlar benzer olaylarda Pınar Fidan’ın gösterisinde de olduğu gibi izleyen herkesin gözünde meşrulaşacaktır! Bu ayrıştırıcı ve ötekileştirici dilden vazgeçilerek ‘Felsefesi; eşitlik, Cevheri; mertlik, Hazinesi; bilgi, Meyvesi; sevgi’ olan Alevi inancı mensuplarından Pınar Fidan’ın ivedilikle özür dilemesi çağrısında bulunuyor, özür dilememesi durumunda bir hukuk kurumu olarak sürecin takipçisi olacağımızı buradan basına ve kamuoyuna bildiriyoruz.

Tunceli Barosu Yönetim Kurulu

<<<Ocak 2021><<