TUNCELİ

Pozantı Cezaevindeki iddialara ilişkin
Tarih: 01.03.2012 22:00:00 | Okunma Sayısı: 1660 | | |

BASINA VE KAMOYUNA

Son günlerde basına yansıyan haberlerde; Adana – Pozantı  Kapalı Tip Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü çocuklara yönelik kötü muamele, cinsel istismar ve tehdit iddiaları, olayların tanıkları ve mağdurları tarafından dile getirilmiştir. Söz konusu iddialar ve beyanlar henüz tahkikat aşamasında olmakla birlikte, olayın mağdurlarının Adana İHD ‘ye bildirdikleri durum son derece vahimdir. Olayın mağdurları tarafından durumun Temmuz 2011 tarihi itibariyle yetkililere bildirilmiş olmasına rağmen gerekli önlemlerin ve suçlanan kişilerle ilgili yasal işlemlerin bugüne kadar yapılmamış olması çocukların korunmasına dair devletin yasal yükümlülüğünün yerine getirilmediğini göstermektedir. Bu kapsamda ; olaya nedeniyle mağdur olan çocukların daha fazla mağdur olmamaları ve mağdur olması muhtemel olan diğer çocukların korunması için, Birleşmiş Milletlerin ‘Özgürlüğünden Yoksun Bırakılan Çocukların Korunmasına İlişkin Bildiri’de yer alan ve Ülkemizi yükümlülük altına koyan hükümler çerçevesinde gerekli inceleme ve araştırmanın yapılarak Pozantı kapalı tip Cezaevinde bulunan çocukların içinde bulunduğu koşullar, yaşadıkları sorunların tespiti ve kamuoyuna yansıyan iddiaların titizlikle ve objektif ölçülere uygun olarak incelenmesini ,sorumluların tespit edilerek gerekli yasal işlemlerin yapılması, insan haklarını savunan örgütlerin talebidir.Olay henüz tahkikat aşamasında bulunmakta, tahkikatın sonucu dikkatle izlenmektedir. Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Tunceli  Barosu Başkanı

Av. Fatma KALSEN