TUNCELİ

OcakŞubatMart
Avukat Erdal KUNUR'a yapılan saldırıının kınanması hk.
Tarih: 01.03.2012 22:00:00 | Okunma Sayısı: 1900 | | |

23.02.2012 Tarihinde Şırnak Barosu Avukatlarından Erdal Kunur, görevinden dönerken Şırnak’ta, Polis memurlarının fiili saldırısı ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Basına yansıyan kamera görüntülerinde gözlenen durum son derece üzücü, kaygı verici ve düşündürücüdür. Görevi; adaleti, hukuku, insan haklarını savunmak ve korumak olan avukatlık mesleğini yürüten meslektaşımıza karşı gerçekleştirilen bu eylemi, meslektaşımızın şahsında bütün meslektaşlarımıza, mesleğimize, hukuka ve adalete yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyor ve saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hukuku hiçe sayan bir anlayış ile saldırıyı gerçekleştiren kişiler hakkında gerekli olan tedbirlerin alınması ve etkin bir soruşturmanın yürütülmesi bir hukuk  devletinde yapılması gereken ve tarafımızdan da  ivedi olarak yerine getirilmesi beklenen bir taleptir. Kamuoyuna saygıyla sunarız.

Tunceli Barosu Başkanı
                                                                                                                                                                  Av. Fatma KALSEN