Tarih: 4.10.2019| Okunma Sayısı: 980

Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Aynı tabiatta beraber nefes aldığımız tüm hayvanların yaşama hakkına dikkat çekmek, korumak daha iyi ortamlarda barınmasını ve beslenmesini sağlamak konularında farkındalık oluşturmak için kutlanana ve etkinlikler yapılan bir gün.

Dar anlamda sokak hayvanlarını korumak olarak algılansa da eko sistemdeki tüm canlıları içine alan, kutuplardaki nesli tükenmekte olan Kutup Ayılarından Kel Aynak kuşlarına kadar geniş kapsamlı  etkinlikler yapılan bir gün.

Bu günün amacı sadece bu dostlarımıza yemek ve barınak vermekten öte kullandığımız ve doğaya zarar veren plastiklerin ve deodorantların kullanımından dolayı yaşam alanları olan ormanların kirletilmesine dikkat çekmek, çarpık kentleşme ile yaşam alanlarından sürdüğümüz hayvanların yok olmasını engellemek için yapılması gerekenlere kadar her şeyi kapsayan anlamlı bir gün. Ama en dar anlamıyla sokağımızdaki kedinin köpeğin beslenmesi ve soğuk günlerde barınmasına yardımcı olmak duygusu /fikrini aşılaması ve en azından bu kadarını dahi yapılmasını sağlaması bile güzel…

Hayvanları Koruma Günü ,Her gün olsun Dağ Keçisi, vaşak, ur kekliği, su samuru cümle canlı bize  emanet

TUNCELİ BAROSU YÖNETİM KURULU

<<<Nisan 2024><<