Tarih: 17.05.2019| Okunma Sayısı: 807

Cezaevlerinde devam eden Açlık grevleri ve ölüm oruçlarının bundan sonra herhangi bir can kaybı yaşanmadan sonlandırılması konusunda Birlik Başkanımız Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu ve Birlik Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker, Bşk Danışmanı Zafer KOKEN Birlik genel sekreteri Sabiha Tekin ile Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Batman, Bingöl, Van Baro Başkanlarıyla birlikte  BARO Başkanımız Av KENAN Çetin TBMM Başkanı Mustafa ŞENTOP ve Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç ile bir görüşme gerçekleştirdi. Meclis Başkanı ve kamu baş denetçisiyle yapılan görüşmelerde sorunun çözümü konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Pr. Dr. Av. Metin FEYZİOĞLU başta olmak üzere insan hayatını ilgilendiren bu konuda yapıcı yaklaşımlar ve özverili katkılar sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Sorunun bir an önce iç hukukumuz ve evrensel hukuk kuralları çerçevesinde kimsenin zarar görmediği insancıl bir yöntemle çözülmesini temenni ediyoruz. Ayrıca baştan beri belirttiğimiz üzere insan hayatını riske atan bu eylemleri açlık grevi ile ölüm orucundaki kişilerin kendi hayatlarına telafisi imkansız zarar vermemesi ve insan hayatına verdiğimiz önem ve değer gereği ve bizlere başvuran aile ve annelerin istemi üzerine herkese Sorunun çözümü ve sonlandırmaları çabasının çağrısını yapıyoruz Tunceli Barosu Yönetim Kurulu

<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024