Tarih: 28.11.2018| Okunma Sayısı: 395

Bugün Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sayın Tahir ELÇİ’nin, faili meçhul bir şekilde öldürülmesinin yıl dönümü.

Tahir Elçi; savunma mesleğinin aydınlığında, ömrü boyunca barışı ve insan haklarını koşulsuz savunmuş, hukukun üstünlüğünde çoğulcu demokrasi için mücadele vermişti.

Barış elçisi Tahir Başkan karanlık eller tarafından katledilmiştir. Üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen ona kıyanlar adalete teslim edilmemiştir. Soruşturma, şu zamana kadar tamamlanmamıştır. Soruşturmanın sonuçlandırılmaması, kabul edilemez bir durumdur. Meslektaşımıza yapılan bu kanlı saldırı derhal aydınlatılmalıdır.

Bu menfur cinayeti işleyen faillerin bir an önce bulunarak yargı önüne çıkarılması ve adil yargılama neticesinde hak ettikleri en ağır cezayı almaları yönündeki talep ve beklentilerimizi yeniliyoruz.

Tunceli Barosu olarak hukukun sac ayaklarından biri olan kutsal savunma hakkının savunucusu ve temsilcisi avukatların öldürülmediği ve tüm yurttaşlarımızın yaşam hakkının korunduğu bir ülke özlemiyle Tahir Elçi’yi katledilişinin 3. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

TUNCELİ BAROSU YÖNETİM KURULU

<<<Nisan 2024><<